Version imprimableEnvoyer à un amiversion PDF

Oud Beersel, Beersel

Laarheidestraat 230
1650 Beersel
Tel : 02 363 35 80
info [at] oudbeersel [dot] com
www.oudbeersel.com

Productie 1000 hl (2010)
Verhouding export / binnenland 30% / 70 %
Thuisverkoop zaterdag van 9 - 14 uur; andere dagen op afspraak
Bezoeken iedere eerste zaterdag van de maand om tussen 11u en 13u. Groepsbezoeken ook op afspraak

Op elkaar volgend won Oud Beersel in maart 2008 een gouden medaille voor haar Oude Kriek uitgereikt door de gerenomeerde bierwebsite Ratebeer en een maand later een zilveren medaille op de prestigieuze World Beer Cup competitie in California, VS.

Om de kwaliteit van haar lambiekbieren te optimaliseren en de productie te verhogen investeerde de brouwerij eind 2008 in een nieuwe vatenkuisinstallatie. Met minder mankracht werden vaten vanaf dan beter gereinigd en kon er ook uitgekeken worden naar vaten van verschillende grootte.

In 2009 trad Gerts vader, Jos Christiaens, toe tot de bouwerij als onbezoldigd zaakvoerder om zijn zoon te ondersteunen in de heropleving van de lambiekbrouwerij.

In april 2009 werd Oud Beersel bekroond als het ambachtelijk bedrijf van België 2009. Kort daarop werd de brouwerij door vijftien toonaangevende ondernemingen uitgekozen voor een Ultimate KMO Makeover. Hierdoor kon Oud Beersel als kleine onderneming beschikken over de nodige ondersteuning om het beheer en de werking van de brouwerij op een professionele en gestructureerde manier uit te bouwen. Een maand later lanceert de brouwerij haar nieuwste bier, Bersalis Kadet, en brengt hiermee een nieuwe bierstijl op de Belgische markt.

Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, werd in maart 2010 de rijpingscapaciteit van lambiek sterk uitgebreid door de aankoop van vijf foeders van circa 45 HL per foeder. Tevens trad in juni 2010 de eerste werknemer in dienst als vertegenwoordiger om de Brusselse en de Waalse markt verder te ontwikkelen. Eind november 2010 blies de heropenende brouwerij haar 5 kaarsjes uit, en werd hiervoor een oude vatenkuisinstallatie als monument ingehuldigd op het rond punt aan de brouwerij.

De lambiekbieren genieten ondertussen opnieuw een sterke nationale en een internationale herkenning. Oud Beersel gelooft meer dan ooit in een stevige opwaardering van de lambiekbieren en plaatste daarvoor in februari 2011 nog zes bijkomende foeders van circa 35 HL per foeder.

Bières

  • Oude Geuze Oud Beersel Alc. 6 % Vol
  • Oude Kriek Oud Beersel Alc. 6,5 % Vol
  • Lambiek Oud Beersel Alc. 5 % Vol
  • Bersalis Tripel Alc. 9,5 % Vol
  • Bersalis Kadet Alc. 4,5 % Vol
Comments