Version imprimableEnvoyer à un amiversion PDF

Nouvelles

LAMBIEKBIEREN ONTRAFELD

Professioneel met bier bezig of er door gepassioneerd en altijd al willen weten wat lambiek nu echt zo speciaal maakt? De kans dat de Lambiek Academie dan iets voor jou is, is niet gering! Op 4 december is het weer mogelijk om jou een dag lang te laten onderdompelen in de wereld van deze uitzonderlijke bieren.

HORAL kent Lambic Award 2015 toe aan Daisy Claeys van ’t Brugs Beertje

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft voor de vijfde maal de Lambic Award uitgereikt. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt
op het vlak van de verdediging van de belangen van de sector van de traditionele lambiekbieren en de promotie van oude geuze en oude kriek. Dit jaar valt de eer te beurt aan Daisy Claeys, uitbaatster van café ’t Brugs Beertje in Brugge. 

Café 't Brugs Beertje opende zijn deuren in de lente van 1983. Tot op de dag van vandaag wordt in dit sfeervolle café op een boogscheut van het Brugse belfort geen pilsbier geschonken. Op de menukaart staan ruim 300 artisanale bieren van hoge en spontane gisting. Zelf noemt uitbaatster Daisy Claeys ze “ambachtelijke bieren van hoge goesting”.

Syndiquer le contenu