Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Literatuur

Geuze en kriek - De champagne onder de bieren

Jef Van den Steen

In dit rijk geïllustreerde boek laat de auteur je kennismaken met de rijke geschiedenis van lambiek, faro, geuze en kriek. Hij neemt je mee langs de koelschepen en de tonnenmagazijnen van de brouwmeesters van het Pajottenland en de Zennevallei.

Davidsfonds, Leuven

176 blz.

LambicLand

Tim Webb, Chris Pollard & Siobhan McGinn

Second edition. Completely revised and up to date with new chapters on the history of lambic beers, understanding all the different types of lambic, recent developments and even a new producer. Coat pocket size. Illustrated throughout in full colour. Includes our own map of Payottenland, advice on how to get around and where to stay. By far the most comprehensive book on its subject in the world. English language only this time, with new front cover.

Second edition (2010)
128-page paperback
Cogan & Mater
£12.99

Geuze en humanisme

Hubert Van Herreweghen

 In juni 1955 hield Hubert Van Herreweghen voor de Vlaamse Club in Brussel de lezing ‘Geuze en Humanisme’ waarin hij de lof zong over de voortreffelijkheid van het bier van Brussel en Brabant en van de mensen die het drinken. Op aandringen van Herman Liebaers, de latere hoofdconservator van de Koninklijke Bibliotheek, werd de tekst, geïllustreerd met pentekeningen van Maurits van Saene, uitgegeven. De oplage van 400 exemplaren was in geen tijd uitgeput en sindsdien is het boekje ook antiquarisch quasi onvindbaar is. Gelukkig werd de tekst naar aanleiding van de 90ste verjaardag van de dichter in 2010 heruitgegeven.

Lambi(e)k en geuze

Jef Van den Steen

Alles over de oorsprong, de naam, het bewaren en schenken van lambiekbieren, én een aantal heerlijke recepten bereid met geuze en kriek.

92 blz.