Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Biercentrum De Lambiek, Beersel

Gemeenveldstraat 1
1652 Alsemberg
Tel.: 02 359 16 36
visit [at] beersel [dot] be
www.delambiek.be

Openingsuren: zie www.delambiek.be

 

Het Biercentrum dompelt de bezoeker onder in de smaken, geuren, geluiden en textuur van het lambiekbier. Het verrast door zijn vele troeven: toegankelijk en ruim in een sfeervolle inrichting. Van hieruit start een ware ontdekkingstocht in de wereld van lambiekbrouwerijen, geuzestekerijen en de streek.

De Lambiek informeert je op een schitterende wijze over het lambiekbier. In een knusse filmzaal geniet je van twee films. Een ervan gaat over toerisme, recreatie en cultuur in Beersel en omstreken (6 min). Bij het bekijken van de lambiekfilm groeit de interesse en kennis over het ambachtelijk brouwproces (16 min). De film over het productieproces is gefilmd bij onze brouwers.

Verder in het centrum staan de zintuigen centraal om nog meer over het lambiekbier en de geuzeproducenten aan de weet te komen. Je bezoek eindigt met een lambiekproevertje.

Het toeristische infokantoor van Beersel is eveneens gevestigd in het Biercentrum.

Hoe bereik je Biercentrum De Lambiek?

Met de autocar of wagen:

  • Vanuit Brussel: Grote Brusselse Ring 0 en E 19 Brussel-Charleroi tot afrit 19: Beersel, Lot. Rechts aanhouden en de bewegwijzering CC De Meent volgen. Na 6 km, aankomst in centrum Alsemberg. De straat rechts tegenover het Sint-Victorinstituut is de Gemeenveldstraat.
  • Vanuit Antwerpen: Voeg in op A12 Antwerpen-Brussel. Neem afslag richting E40/E19 Gent. Voeg in op de Grote Brusselse Ring 0 en E 19 Brussel-Charleroi tot afrit 19: Beersel, Lot. Rechts aanhouden en de bewegwijzering CC De Meent volgen. Na 6 km, aankomst in centrum Alsemberg. De straat rechts tegenover het Sint-Victorinstituut is de Gemeenveldstraat.
  • Vanuit Gent: Voeg in op A10/E40 richting Brussel. Voeg in op de Grote Brusselse Ring 0 en E 19 Brussel-Charleroi tot afrit 19: Beersel, Lot. Rechts aanhouden en de bewegwijzering CC De Meent volgen. Na 6 km, aankomst in centrum Alsemberg. De straat rechts tegenover het Sint-Victorinstituut is de Gemeenveldstraat.
     

Met het openbaar vervoer:

Met de lijnbus (De Lijn)

  • Bus 136 en 137 van De Lijn vanuit Dilbeek via Groot-Bijgaarden, Sint-Jans-Molenbeek, Brussel Zuid, Elsene, Ukkel, Sint-Genesius-Rode. Halte Winderickxplein (tegenover Delhaize).
  • Bus 153 Ninove-Anderlecht (het Rad). Halte Winderickxplein (tegenover Vastiau Godeau of fitnesscentrum).
  • Bus 155 Halle-Anderlecht (het Rad) via Linkebeek.

Meer info: www.delijn.be of De Lijn info: 070 220 200 (De Lijn Vlaams - Brabant)

Met de trein

  • Met de trein tot Sint-Genesius-Rode: busaansluiting 136 en 137 richting Alsemberg tot de stopplaats Winderickxplein. Vandaar 150 m stappen richting Sint-Victorinstituut.

Meer info: www.nmbs.be of tel: 02 528 28 28 

Comments