In 1985 verhuisde de geuzestekerij naar het centrum van Lembeek op een terrein van 1,7 hectare. In 1989 werd een brouwzaal gebouwd waardoor de geuzestekerij een lambiekbrouwerij werd. Het eerste brouwsel lambiek werd te Lembeek gebrouwen op 17.10.1990. Deze brouwzaal is ondertussen bij Boon gekend als “de oude brouwzaal”. Een nieuwe brouwzaal met meer capaciteit werd in dienst genomen in 2013.
De brouwerij werkt als een van de weinigen volgens de 'troebele wort'-methode, ook wel slijmmethode genoemd, de oudste traditionele brouwmethode voor lambiek. Tijdens het brouwseizoen wordt er zo’n 10 à 12 weken gebrouwen. Per dag worden 4 brouwsel gemaakt van ongeveer 125 hl.
Brouwerij Boon is ondertussen ook een familie brouwerij geworden. Zonen Jos Boon en Karel Boon zijn vandaag de eindverantwoordelijken voor elke druppel bier die de brouwerij verlaat.
Foeders:
De voorraad lambiek op houten vaten bedraagt meer dan 2,1 miljoen liter. De brouwerij beschikt over meer dan 160 grote houten vaten (foeders) waarvan het grootste vat een inhoud heeft van 27.000 liter. Dit is de grootste voorraad lambiek die op één plaats gevonden kan worden. Precies wat nodig is om een hele fijne fles Oude Geuze of Oude Kriek te maken.
Brouwerij Boon verwerkt in zijn Oude Geuze uitsluitend zelfgebrouwen lambiek: 80 % van het mengsel bestaat uit malse lambiek van ten minste twee seizoenen (= ongeveer 18 maanden oud), ongeveer 15 % is karaktervolle oude lambiek van drie jaar en nog eens ongeveer 5 % is heel jonge lambiek, die zorgt voor de vergistbare suikers en de levensvatbare gisten. Voor de Geuze Mariage Parfait wordt 90% karaktervolle lambiek van 3 jaar oud gebotteld, samen met 10% 1 jaar oude lambiek.
Framboise Boon werd in 1976 op de markt gebracht. Brouwerij Boon was daarmee de eerste om terug aan te knopen met de traditie om frambozen op lambiek te laten vergisten. De brouwerij is er fier op dat ze dit nog steeds doen met hele frambozen, zonder toegevoegde aroma’s. Hetzelfde principe wordt overigens gehanteerd voor Kriek Boon. Enkel verse krieken worden gebruikt, geen aroma’s of concentraten.
Sinds 2002 brouwt Boon ook het Duivels Bier, het stadsbier van Halle, vroeger gebrouwen door Pêtre en daarna door Vander Linden. Dit is een sterk donker bier van 8%, nagegist op de fles.