Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Girardin, Sint-Ulriks-Kapelle

Lindenberg 10
1700 Sint-Ulriks-Kapelle
Tel. 02 453 94 19
Fax 02 453 94 19

Verhouding export / binnenland  zelden export 
Thuisverkoop  op maandag, vrijdag en zaterdag     
Bezoeken neen
Tonmerk ja

Bieren
Gueuze Girardin Alc 5% Vol
Kriek Girardin Alc 5 % Vol
Faro Girardin Alc 5 % Vol
Framboise Girardin 5 % Vol

De ligging van de brouwerij is uniek: reeds van ver zie je de hoeve liggen op de topvan de Lindenberg, te midden van de velden.

De stamvader van de brouwerij Girardin was Franciscus-Alexius Girardin. Hij kocht de hoeve, die reeds op de ‘tiende-kaart” van de abdij van Bijgaarden getekend staat, in 1882 aan. Zoals dat meer dan honderd jaar geleden nog bij veel brouwerijen het geval was, begon brouwerij Girardin dus als een boerderij-brouwerij. Toch was Franciscus-Alexius nog in de eerste plaats boer. Pas toen zijn zoon Jean-Baptist de zaak overnam zou de brouwerij meer op het voorplan komen. De landbouwactiviteiten zijn nooit afgestoten en tot op vandaag blijft het een gecombineerd bedrijf, waar naast het brouwen de boerenstiel voortgezet wordt. Het zelf verbouwde graan wordt nog steeds gebruikt voor het brouwen van de eigen lambiek.

In 1962 werd de leiding van het bedrijf, na de dood van Jean-Baptist, overgenomen door zijn enige zoon Louis. Die breidde het assortiment van de brouwerij uit en voerde een aantal belangrijke investeringen door (bottelarij, moderne cylindroconische tanks, nieuwe brouwzaal, …) ook al was dat in tijden waarin de traditionele lambiekbieren op sterven na dood waren en heel wat bierstekers noodgedwongen stopten niet zo evident. Zonen Jan en Paul stapten mee in het bedrijf en werkten mee aan de vernieuwingen.

In september 2000 overleed Louis Girardin plots en werd de roerstok overgenomen door Jan en Paul. Ze bleven de brouwerij en boerderij combineren, al werden er vanaf het overlijden van Louis geen koeien meer gehouden en bleef de landbouw beperkt tot akkerbouw.

Sinds het overlijden van Jan in 2012 zet Paul samen met zijn echtgenote Heidi Abraham het bedrijf verder. 

Comments