Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lambiek Fabriek, Ruisbroek

Lambiek Fabriek

Eugène Ghijsstraat 71
1600 Sint-Pieters-Leeuw
info [at] lambiekfabriek [dot] be 
www.lambiekfabriek.be 

 

Deze lambiekbrouwerij werd in 2016 opgericht door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten.  

Lambiek Fabriek brouwt al haar lambiek zelf op 100% ambachtelijke wijze bij bevriende brouwerijen. Het woord ‘Fabriek’ in de naam verwijst naar de straatnaam waar het allemaal begon. De eerste opslagplaats is namelijk gelegen langs de Fabriekstraat in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek.

De totale lambiekvoorraad bedraagt op dit ogenblik ca. 1.600 liter. Een deel daarvan rijpt in Franse eikenhouten ‘barriques’ van 220 en 400 liter; een ander deel in imposante foeders van 4600 liter, die in 2019 werden aangekocht. In 2021 verhuisde de Lambiek Fabriek naar een groter magazijn in Sint-Pieters-Leeuw. In 2022 werden er extra foeders aangekocht van 6500 liter en 7000 liter. In dat magazijn ligt het grootste deel van de lambiekvoorraad te rijpen en worden de flessen afgevuld.

Ondertussen produceert de Lambiek Fabriek naast de klassiekers als de Oude Geuze Brett-Elle en de Oude Kriek Jart-Elle, een breed gamma aan fruit- en andere lambiekbieren.

Lambiek Fabriek is ook bio-gecertifieerd, en maakt dus naast de ‘klassieke lambiek’ ook ‘bio lambiek’ en een ‘bio geuze’.