Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lambiek Fabriek, Ruisbroek

Lambiek Fabriek

Eugène Ghijsstraat 71
1600 Sint-Pieters-Leeuw
info [at] lambiekfabriek [dot] be 
www.lambiekfabriek.be 

 

Deze lambiekbrouwerij werd in 2016 opgericht door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten. Jo Van Aert vervoegde het duo in 2017.  

Lambiek Fabriek brouwt al haar lambiek zelf op 100% ambachtelijke wijze. Het woord ‘Fabriek’ in de naam verwijst naar de straatnaam waar het allemaal begon. De eerste opslagplaats is namelijk gelegen langs de Fabriekstraat in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek. Aangezien daar niet voldoende plaats was voor een brouwinstallatie, worden de ketels van brouwerij Belgoo in de Georges Wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw gebruikt. Ondertussen is daar een tweede tonnenmagazijn gevestigd.

In 2019 werd bij Lambiek Fabriek 600 hectoliter geproduceerd. De totale lambiekvoorraad bedraagt op dit ogenblik ca. 1.600 liter. Een deel daarvan rijpt in Franse eikenhouten ‘barriques’ van 220 en 400 liter; een ander deel in imposante foeders van 4600 liter, die in 2019 werden aangekocht.

Lambiek Fabriek produceerde aanvankelijk twee bieren: de Oude Geuze Brett-Elle die gemaakt wordt van verschillende, zelf gebrouwde lambieken, en Fontan-Elle, een mengeling van fruitige lambieken die gebotteld werd zonder toevoeging van oude lambiek. In de loop van 2020 brengt Lambiek Fabriek nog andere lambiekbieren op de markt. 65% van de bieren wordt verkocht in België. De rest wordt geëxporteerd binnen en buiten Europa.

Lambiek Fabriek is ook bio-gecertifieerd, dus naast de ‘klassieke lambiek’ maken we ook ‘bio lambiek’ en een ‘bio geuze’.