Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Megablend

Een oude geuze, speciaal voor de Toer de Geuze...

Ter gelegenheid van de 7de Toer de Geuze werd een speciale oude geuze geassembleerd: de HORAL Megablend 2009. Deze oude geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van acht HORAL-leden (3 Fonteinen, Boon, De Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans). In totaal werden er 16.000 genummerde flessen van op de markt gebracht. De fles met het etiketnummer 00001 werd geveild via eBay. Takayuki Yamamoto, een geuzeliefhebber uit Japan, bracht het hoogste bod uit: 255 euro.

Twee jaar later werd opnieuw een Megablend op de markt gebracht. De Oude Geuze Megablend 2011 is een mengeling van jonge en oude lambieken afkomstig van zeven brouwerijen en stekerijen: 3 Fonteinen, Boon, De Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans. Van de Megablend Oude Geuze 2011 werden 17.000 flessen geproduceerd. Het was opnieuw dezelfde geuzeliefhebber uit Tokyo die de HORAL Megablend 2011 nummer 00001 in de wacht sleepte voor 315 EUR.

HORAL's Megablend 2013, uitgebracht ter gelegenheid van de 9de Toer de Geuze, is een mengeling van lambieken van 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. De fles met serienummer 00001 werd opnieuw geveild via eBay. In tegenstelling tot de vorige keren bleef de primeurfles deze keer in eigen land. Erwin Cuyx uit Brussel telde 381 EUR neer voor de fles. Een absoluut record.

De Megablend die speciaal voor de jubileumeditie van de Toer de Geuze 2015 werd geassembleerd, is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Een geuzeliefhebber uit Groot-Brittannië telde voor de primeurfles maar liefst 300 EUR neer.

HORAL Megablend 2017

Ter gelegenheid van 20 jaar Toer de Geuze werd een speciale oude geuze geassembleerd: de HORAL Oude Geuze Megablend 2017. Deze geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. 

Deze Megablend kan tijdens de Toer de Geuze gedegusteerd worden

  • in de brouwerijen en stekerijen die aan de creatie van de Megablend hebben meegewerkt
  • in bezoekerscentrum De Lambiek (Beersel)
  • in restaurant 'De Heeren van Liedekercke' (Denderleeuw)
  • en in de herberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' (Eizeringen).

De Oude Geuze Mega Blend 2017 is inmiddels UITVERKOCHT.