Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

3 mei 2015: jubileumeditie van de Toer de Geuze

Op zondag 3 mei 2015 wordt opnieuw de Toer de Geuze georganiseerd. Naar aanleiding van de 10de editie van deze tweejaarlijkse openbrouwerijendag zetten negen lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen hun deuren wagenwijd open. Die dag wordt ook de ‘Mega Blend 2015’ voorgesteld. Deze speciaal voor de gelegenheid geproduceerde oude geuze is een mengeling van lambieken afkomstig van verschillende leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). De fles met het etiketnummer 00001 wordt op 15 april geveild via eBay.

Op zondag 3 mei 2015 kan men tussen 10 en 17 uur een bezoek brengen aan negen HORAL-leden: Boon, De Troch, 3 Fonteinen, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Ook het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg opent zijn deuren. De toegang is overal gratis.

“Met de Toer de Geuze wil de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei onder de aandacht brengen. De consument heeft alsmaar meer interesse voor traditionele lambiekbieren zoals oude geuze en oude kriek”, zegt Frank Boon, de kersverse voorzitter van HORAL.

Geïnteresseerden kunnen met eigen vervoer aan de Toer de Geuze deelnemen. Er zijn ook verenigingen die zelf rondritten met autocars organiseren. Die dag voorzien de deelnemende bedrijven ook heel wat randactiviteiten. Meer informatie via www.toerdegeuze.be.

Online-veiling van eerste fles HORAL Megablend 2015
Ter gelegenheid van de Toer de Geuze wordt opnieuw een bijzondere oude geuze uitgebracht: de HORAL Megablend 2015 . Deze oude geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Een fles HORAL Megablend 2015 zal 9 euro kosten. De fles Mega Blend 2015 met het etiketnummer 00001 zal op 15 april 2015 geveild worden via eBay. 

HORAL organiseerde de allereerste Toer de Geuze in 1997. Aan de oorspronkelijke succesformule van deze tweejaarlijkse openbrouwerijendag werd vrijwel niets gewijzigd. De Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Twee jaar geleden namen meer dan 10.000 mensen deel aan de Toer de Geuze.