Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Frank Boon volgt Armand Debelder op als voorzitter van HORAL

Frank Boon wordt de nieuwe voorzitter van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). Hij volgt Armand Debelder op, die sedert de oprichting van de vereniging in 1997 voorzitter is geweest.

“Na 18 jaar voorzitterschap werd het stilaan tijd om de fakkel door te geven. Samen met mijn vennoten ben ik gestart met het schrijven van een geheel nieuw hoofdstuk voor brouwerij 3 Fonteinen. Dat eist heel wat van mijn tijd op”, zegt Armand Debelder. “Frank Boon is de geknipte man om HORAL te leiden. Hij wordt door iedereen gerespecteerd, niet in het minst om zijn uitgebreide technische en historische kennis van de lambiekwereld. Hij is een deskundig lambiekbrouwer en ervaren geuzesteker, en onderhoudt als wortleverancier ook heel nauwe banden met verscheidene geuzestekerijen.”

“Het is voor mij hele eer om door mijn collega’s aangeduid te worden als nieuwe HORAL-voorzitter”, aldus Frank Boon. “De leden van de raad van bestuur en ikzelf willen Armand zeer hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet. Onder zijn voorzitterschap is HORAL van een vzw die aanvankelijk enkel instond voor de organisatie van de Toer de Geuze, uitgegroeid tot een vereniging die zelfs vakopleidingen aanbiedt aan mensen uit de horeca-sector. HORAL is bovendien een forum geworden waar brouwers, geuzestekers, en andere belanghebbenden van de sector op een open en constructieve manier van gedachten kunnen wisselen met betrekking tot de kwaliteit van lambiekbieren en de toekomst van de sector.”

Comments