Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

HORAL reikt Lambic Award 2014 uit aan Stene Isacsson van bierrestaurant Akkurat uit Stockholm

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft op 2 december 2014 voor de vierde keer de Lambic Award uitgereikt. Dit jaar ging de trofee naar Stene Isacsson, uitbater van bierrestaurant ‘Akkurat’ in Stockholm (Zweden). De Lambic Award wordt uitgereikt aan een persoon, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van de promotie en verdediging van de belangen van de sector van de traditionele lambiekbieren. De plechtigheid vond plaats in bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg.

‘Akkurat’ opende zijn deuren in 1995 en ontpopte zich al gauw tot het meest toonaangevende bierrestaurant in Scandinavië. Op dit ogenblik bekleedt het restaurant de eerste plaats van de Ratebeer-lijst van de ‘beste bierbestemmingen ter wereld’. Van bij het begin heeft Stene kleinere brouwerijen en minder gekende bierstijlen gepromoot en op die manier heeft hij een flinke steen bijgedragen aan een betere biercultuur in het Noorden van Europa. In de kelders van Akkurat ligt een enorme collectie kwaliteitsbieren. Stene Isacsson heeft in Scandinavië een belangrijke rol gespeeld op het vlak van de promotie van traditionele lambiekbieren, en ‘Oude Geuze’ en ‘Oude Kriek’ in het bijzonder.

Het is de vierde keer dat HORAL deze onderscheiding toekent. Eerdere laureaten zijn brouwmeester Edgar Winderickx, voormalig burgemeester van Beersel Hugo Casaer en de Britse bierauteur Tim Webb.