Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) is de vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die de geuzeproducenten van het Pajottenland en de Zennevallei groepeert.

De doelstellingen van HORAL zijn:

  • promotie maken voor de ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten, waarbij aandacht wordt besteed aan het volledige proces van het brouwen tot het schenken;

  • het aanklagen van onregelmatigheden met betrekking tot ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten;

  • stappen ondernemen ter bescherming van de ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten.

Noteer alvast in uw agenda!

 

 

De volgende editie van de Toer de Geuze vindt plaats
op zaterdag 1 en zondag 2 mei 2021. 

HORECA-OPLEIDING
voor uitbaters en personeel van cafés en restaurants

donderdag 3 september 2020 van 9u00 tot 16u00
in het bezoekerscentrum De Lambiek te Alsemberg.

Heb je als horeca-uitbater al eens een vraag over lambiekbieren gekregen waarop je het antwoord schuldig blijft? Daar kan nu verandering in komen!

De Lambiek Academie is een opleidingsaanbod van HORAL, de Hoge Raad voor de Ambachtelijke Lambiekbieren, om iedereen die op professioneel niveau in aanraking komt met lambiekbieren vakkundige ondersteuning te bieden. Het opleidingsaanbord richt zich dus in de eerste plaats tot horeca-uitbaters en hun personeel.

Zo leer je op de basisvorming over de geschiedenis van lambiekbieren, maak je kennis met verschillende producenten en hun lambiekbieren en krijg je inzicht in de brouwmethode en haar specifiteiten. Met handige weetjes en praktijk over het schenken, ruiken en proeven van de authentieke lambiekbieren en de positionering ervan tussen de andere Belgische bierstijlen krijg je een stevige bagage mee om je klant een Oude Geuze of Oude Kriek naar smaak aan te bieden. Blink uit in service door je opgedane kennis. Traditionele lambiekbieren worden een extra troef voor uw zaak.

Deze vorming gaat door op donderdag 3 september 2020  van 9u tot 16u in het bezoekerscentrum De Lambiek (Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg). De voertaal is ENGELS.

Het inschrijvingsgeld voor deze vormingsdag bedraagt € 135 (btw niet van toepassing) en omvat ook een broodjeslunch met soep en de degustatie van de bieren tijdens de vorming. Inschrijven kan tot 7 dagen voor de start vvan de academie  via onderstaand formulier.

De Lambiek Academie is een organisatie van vzw HORAL in samenwerking met de gemeente Beersel en het bezoekerscentrum De Lambiek. 

Registratie: https://www.horal.be/lambiek-academie

Comments